Summa Transport & Logistiek slaat handen ineen met Fontys voor associate degree (AD)

Goed nieuws: in samenwerking met Fontys gaan wij de associate degree (AD) ‘Logistiek planner in de hightech maakindustrie’ ontwikkelen. De associate degree is een tweejarige opleiding die qua niveau tussen een mbo-4 en een hbo-bachelor in zit. Tijdens de opleiding ligt het accent op de praktijk. Na het afronden van de AD ontvang je een wettelijk erkend diploma.

Voordelen van een AD
Vanuit het bedrijfsleven is er grote behoefte aan mensen met een associate degree. Daarnaast is een AD ook voor studenten een interessante optie. Als je na twee jaar genoeg hebt van de schoolbanken, kun je er namelijk voor kiezen te gaan werken. Bevalt het studeren je nog prima? Dan heb je de mogelijkheid om versneld (in dit geval binnen 2 jaar) je hbo bachelor diploma te behalen.

Ontwikkeling AD in volle gang
De ontwikkeling van de AD ‘Logistiek planner in de hightech maakindustrie’ is inmiddels in volle gang. Jos Clee, nauw betrokken bij de ontwikkeling van de opleiding, vertelt: “Het macrodoelmatigheidsonderzoek is afgerond. Dit onderzoek brengt in kaart wat de potentie van de opleiding is en of deze aansluit op de vragen uit de arbeidsmarkt. Onder meer de uitstroomrichtingen die de AD zal gaan aanbieden zijn uit dit onderzoek naar voren gekomen: logistiek planner, customs specialist en logistiek proces verbeteraar.”

“Het mooie aan deze AD is dat hij in samenwerking met Fontys ontwikkeld wordt. Dit zorgt voor een naadloze aansluiting van onze mbo niveau-4 opleidingen en de eventuele vervolgopleidingen van Fontys”, vervolgt Jos.

Start in september 2023
Aankomend jaar zal er hard aan het onderwijsprogramma van de AD gewerkt worden. De doelstelling is in september 2023 met een eerste groep studenten aan de slag te gaan. Voor de werving zijn inmiddels de eerste stappen gezet. Jos: “We zijn druk bezig onze huidige derdejaars warm te maken voor deze vervolgstap, maar natuurlijk zijn ook studenten van andere logistieke mbo-opleidingen van harte welkom!”

Vragen over dit artikel? Neem contact op met Jos Clee via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..