Je bent van harte welkom in het 'Huis van de logistiek'

Summa Transport & Logistiek betrekt sinds 2018 een unieke onderwijslocatie aan de Furkapas in Eindhoven. Hier worden studenten vanuit een hybride leeromgeving klaargestoomd voor de beroepspraktijk. Het multifunctionele gebouw – dat zelfs beschikt over een eigen magazijn - werd enige tijd geleden omgedoopt tot ‘Huis van de logistiek’.

Een ontmoetingsplek
Arno Goedhart, directeur van Summa Transport & Logistiek, vertelt over het belang van het Huis van de logistiek: “Het is een ontmoetingsplek waar studenten en professionals uit de regionale logistiek samen kunnen komen, ideeën kunnen ontwikkelen en samenwerkingen kunnen aangaan. Er worden seminars, congressen, workshops en lezingen georganiseerd om de verbinding tussen het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven te verstevigen.”

Dag van de logistiek het startschot
In de afgelopen jaren werden er diverse evenementen georganiseerd. Arno: “In 2018 organiseerde mijn voorganger Henriette de Haas voor het eerst de ‘Dag van de logistiek’. Een groot succes! Al snel werd besloten hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken en middels fysieke samenkomsten nog meer de verbinding met elkaar op te zoeken.”

We kunnen elkaar nu weer opzoeken
“In het voorjaar van 2019 maakte het Supply Chain Platform dankbaar gebruik van de locatie. Het evenement ‘Innovatie en data in de MKB supply chain’ vond plaats in het Huis van de logistiek en werd druk bezocht door het regionale bedrijfsleven, overheidsvertegenwoordigers en studenten”, vertelt Arno. Vele evenementen zouden vanaf dat punt volgen, totdat corona roet in het eten gooide. Fysiek bij elkaar komen zat er lange tijd niet. Voor veel geplande evenementen werd noodgedwongen een digitaal alternatief gezocht. Arno: “Ook dat is prima verlopen, maar het is extra fijn dat we elkaar nu weer fysiek kunnen opzoeken.

De ontwikkelingen in de transport- en logistiek gaan razendsnel. Denk aan de toenemende automatisering en de steeds complexer wordende toeleveringsketens. Het zijn thema’s waar veel logistieke organisaties mee bezig zijn. Door kennis uit te wisselen of studenten over een vraagstuk te laten buigen, kunnen we de verdere professionalisering in de logistieke sector versnellen. Het Huis van de logistiek biedt hier letterlijk ruimte voor. Dit maakt onze opleidingen uniek. Onze locatie is meer dan alleen een school. Ik wil iedereen uitnodigen hier gebruik van te maken!”

Vragen over dit artikel? Neem contact op met Arno Goedhart via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..