WMS & pick-to-light technologie in magazijn Summa Transport & Logistiek

Magazijnen en distributiecentra zitten tegenwoordig vol met slimme toepassingen. Veel organisaties hebben de afgelopen jaren een automatiseringsslag doorgevoerd en laten processen (deels) zonder menselijke tussenkomst verlopen. Vanzelfsprekend gaan wij als mbo-instelling met de trends mee. In het magazijn van Summa Transport & Logistiek is dan ook een warehouse management systeem (WMS), inclusief pick-to-light technologie geïmplementeerd.

WMS én pick-to-light technologie
Orders pikken met een papieren pakbon? Natuurlijk gebeurt dat nog en leer je dat op school. Toch wijst in veel magazijnen een smartphone tegenwoordig de weg of wordt het pakketje door een drone of robot gepikt. Omdat het belangrijk is ook hiermee te leren werken, stelde Jeff van Hek, directeur bij WMS-leverancier Realtime Solutions en nauw betrokken bij Summa Transport & Logistiek, zijn WMS-software ter beschikking. Met de MRE-subsidie (Metropool Regio Eindhoven), kon hier onlangs ook een pick-to-light systeem aan worden toegevoegd.

Jeff: “Ons WMS draait volledig in de cloud en kan vanuit een smartphone beheerd worden. Studenten downloaden de app en beheren alle logistieke processen vervolgens online. De orderverwerking is hiermee deels geautomatiseerd. Orders komen eenvoudig via de app binnen en worden vanuit daar afgehandeld.”

“Het pick-to-light systeem helpt hen vervolgens bij het foutloos en efficiënt orderpicken. In het magazijn liggen ook kleinere artikelen opgeslagen. Denk aan schroefjes, moertjes, sieraden of verpakte medicijnen. De stellingen met deze artikelen zijn uitgerust met kleine, oplichtende displays die gekoppeld zijn aan het WMS. Het display licht op en laat zien hoeveel producten je moet pikken. Snel en efficiënt”, aldus Jeff.

Intelligente automatiseringsoplossingen
Het zijn voorbeelden van intelligente automatiseringsoplossingen die in magazijnen steeds vaker regel zijn dan uitzondering. Arno Goedhart, directeur van Summa Transport & Logistiek, vertelt: “Als onderwijsinstelling gaan we mee met de tijd. We hebben natuurlijk niet de budgetten om een warehouse te bouwen gelijk aan dat van Coolblue, maar ik ben al erg tevreden dat ons magazijn zo’n 10% van die toepassingen bevat. Als student kun je bij ons leren in een realistische, geautomatiseerde setting en opgeleid worden voor de wereld van morgen”.

Vragen over dit artikel? Neem contact op met Arno Goedhart via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..